Собни врати

Избор на добра собна врата е една од најважните одлуки кои треба да ги донесете при опремување на Вашиот ентериер. Важно е да обрнете внимание на површинската обработка, составот на крилото, но и на целокупниот начин на изработка на вратата. Нашите врати се произведени од внимателно одбрани листови природен фурнир, CLPL фолија која ги задоволува сите еколошки барања или фарбани, во нашата фарбара. Имате целосна контрола врз изборот, од површински материјал, до состав и тип на оков, а нашиот стручен тим е тука за да Ви помогне да го добиете тоа што го посакувате.

ТИПОВИ НА ИСПОЛНА НА КРИЛА

Флаксот е плоча која е изработена од стебло на лен кои истражувањата покажале дека е едно од најеколошките растенија и исто така има ниско ниво на густина на дрвните влакна за разлика од медијапапнот. И покрај тоа, неговата висока стабилност и добрите изолациони својства имаат значајна улога во формирањето на идеална врата која е цврста и отпорна на секакви влијанија.
Најчесто употребуваната исполна за собни врати е хартиено саќе. Саќето е доста лесен и флексибилен материјал, изработен од рециклирана хартија со ниска тежина. Прицврстено е на масивна рамка која на вратата и дава дополнителна стабилност и долг век на траење. Со употребата на квалитетни и издржливи материјали за површинска обработка на вратите и покрај нивната мала тежина тие го збогатуваат ентериерот со својата убавина.
Како материјал за исполна на собни врати, иверката се карактеризира со значително помала тежина наспроти целосно исполнетите табли, притоа негубејќи на стабилност и квалитет. Има повеќе типови на структура на овие исполни, од шуплива иверка со различни димензии на отвори, до полна иверка. Секој тип има различна вредност на звучна изолација и огноотпорност кои се движат до 32 децибелиби и половина час огноотпорност, за што имаат и соодветна сертификација. Доколку високата звучна изолација и малата тежина Ви е важна, овие врати се идеални за Вашиот дом или деловен простор.

ПОВРШИНСКА ОБРАБОТКА

Употребуваме висококвалитетни фурнири со европско потекло. Посебен акцент се дава на фурнирите од даб, орев, бука, јасен, цреша, махагон.. Освен стандардните димензии на фурнир 0,6мм, имаме и фурнири со дебелина од 0,9мм, 1,4мм и 2,5мм. Исто така обложуваме и со Fineline фурнир. Fineline фурнири се природни фурнири со посебни методи на доработка и оплеменувани повеќе пати. Фурнирите се употребуваат за обложување на плочи од медијапан, иверки и на сите места каде што сакаме до израз да дојдат естетските својства на дрвените површини. Тоа е многу квалитетен материјал кој исто така и ги штити елементите врз кои е обложен, им дава убава текстура, отпорен е на механички оштетувања и има долг век на траење. Фурнирите ги тонираме и лакираме според Ваш избор и вкус.
Нашата компанија располага со голем избор на италијански фолии кои се произведени со ексклузивна технологија, способни за врвни перформанси и импресивни естетски резултати, од едноставен дрвен панел до комплексна компонента. Овие фолии се создадени според правилата за етика на животната средина, почитување на екосистемот и грижа за здравјето на луѓето. Тие, исто така, обезбедуваат дополнителна сигурност и контрола. CLPL фолијата не создава токсични или корозивни гасови при согорување и исто така може да се рециклира.
Вистинската боја игра голема улога во завршувањето на производот. Затоа ние освен што користиме квалитетни еколошки бои, со потекло од Англија, кои имаат висока атмосферска прилагодливост, исто така Ви помагаме и да ја изберете вистинската нијанса. Пуштете ја Вашата фантазија да проработи во светот на боите и дајте му убав завршеток на производот.

Дел од нашето портфолио

Хотелски Врати

Нудиме хотелски врати со висока термичка и звучна изолација (до 47 децибели) и безбедносни карактеристики кои ги исполнуваат стандардите за хотелски врати. Заштитата од пожар е најважната работа кога се работи за соодветен избор на хотелска врата па затоа нашите врати имаат голема отпорност и можат да бидат 30, 60 или 90 минутни. Нашата фирма соработува со Moralt, германскиот лидер на огноотпорни, термо и акустично изолациони исполни за врати. Изработени од изолаторско јадро кое е составено од лесно и цврсто дрво кое изолира и е отпорно на компресија. Го врзува јаглеродниот диоксид и го намалува ефектот на стаклена градина. Еколошки вредна топлинска изолација. Moralt патентирал рамен стабилизатор на железо со две рамни железни шипки вметнати во браздите од дрвениот материјал и залепени преку нивната целосна површина. Искористите ги овие и стотици други предности на Moralt вратите и вградете ја идеалната врата во вашиот хотел.

ТИПОВИ НА ИСПОЛНА

НАЈДОБАР ПРОДАВАЧ ЗА БЕЗБЕДНОСТ И УДОБНОСТ

Најпродаваниот со 10-годишна гаранција против искривување - Moralt's FERRO KlassikPlus е отпорен на топлина и кражба. Патентираниот челичен стабилизатор на челик е термички изолиран за да се спречат топлински мостови. Таа гарантира оптимална стабилност и постигнува најдобри вредности во сите класи на изведба. Со своите висококвалитетни компоненти и неговата мала тежина, FERRO KlassikPlus е универзално применлив и може да се обработува лесно и економично. Со своите совршени карактеристики и одлична вредност, тој обезбедува атрактивни финансиски резултати.
КЛИМАТСКА ЗАШТИТА ЗА ЗДРАВА СРЕДИНА

Неговата одлична и еколошки вредна топлинска изолација и нејзините специјални компоненти обезбедуваат позитивна и удобна клима. Дури и изолационите внатрешни слоеви се состојат од лесно, отпорно на притисок и термоизолационо цврсто дрво. Стаклениот стабилизатор на челикот е термички изолиран од светлосно дрво отпорно на притисок што ги спречува топлинските мостови и ги избегнува проблемите со кондензација. FERRO Klima е совршена комбинација на високи еколошки перформанси и енергетска ефикасност. Климатските производи на Moralt ги задоволуваат не само стандардите на високо ниво за ниско-енергетски куќи, туку и ги задоволуваат највисоките барања на клиентите за одговорна и климатска свесност.
АПСОРБИРАЧ НА ЗВУК ЗА НЕБЕСНА ТИШИНА

Внесете го во вашиот дом и уживајте во мирот. Екстремната звучна изолација до 46 dB нуди апсолутен мир и тишина. FERRO Akustik Moralt се залага за најквалитетни врати со ленти од фурнир и вертикално подредени годишни прстени, ламинирани и прстенести обвивки во висококвалитетно дрво со водоотпорни слоеви. Патентираниот челичен стабилизатор на челик е термички изолиран за да се спречат топлински мостови. FERRO Akustik обезбедува високо ниво на апсорпција на звук и одлични перформанси. FERRO Akustik ги исполнува барањата за звучна изолација. Ги задоволува потребите за тивка, здрава и релаксирачка средина.
ЗАШТЕДА НА ЕНЕРГИЈА ЗА ПОНИСКИ ТРОШОЦИ

Нејзината висококвалитетна топлинска изолација и технички софистицирана конструкција обезбедуваат оптимални услови за удобна клима во внатрешноста. Специјално изолираниот рамен стабилизатор на железо спречува какви било топлински мостови и ги избегнува проблемите со кондензација. Искористете ги придобивките од FERRO Passive на Moralt и исполнете ги идните барања денес. Ferro Passiv ги спасува трошоците за греење - профитабилна инвестиција за иднината.

ПОСТАВУВА НОВИ СТАНДАРДИ ЗА ПРОТИВПОЖАРНА ЗАШТИТА

FERRO FireSafe вратите се совршена основа за надворешни врати отпорни на оган. FERRO FireSafe се залага за најквалитетни врати со ленти од фурнир и вертикално подредени годишни прстени, ламинирани и прстенести обвивки во избрано висококвалитетно дрво со водонепропусни слоеви. Патентираниот челичен стабилизатор на челик е термички изолиран за да се спречат топлински мостови. Во прилог на своите карактеристики на отпорност на пожар, FERRO FireSafe KlimaSoft исто така нуди солидна топлинска изолација. Ова, заедно со неговата топлинска изолација и софистицираната технологија за градење, обезбедуваат идеални услови за пријатна и сигурна внатрешна клима. Моделот FERRO FireSafe Akustik обезбедува отпорност на пожар, како и висококвалитетна акустична изолација за безбеден и мирен ентериер.
Отпорен и покрај помалите дебелини на вратите. Патентираниот стабилизатор на рамниот челик, кој ја опкружува вратата на сите четири страни, обезбедува одлична стабилност на вратата. FERRO Klassik се залага за најквалитетни врати со ленти од фурнир и вертикално подредени годишни прстени, ламинирано во високо квалитетно дрво со водоотпорни слоеви. ECO Klassik - за лесна и економична конструкција. ECO Klassik е совршена варијанта за врати со помала дебелина за пониски барања. Тоа е висококвалитетна цврста дрвена конструкција со висококвалитетно ламинирано јадро.
Алуминиумската бариера за влага е интегрирана во двата врвни слоја. Во комбинација со ламинирано јадро со цврсто дрво, тој обезбедува панел со одлична стабилност. ALU Comfort стои за најквалитетни врати со ленти од фурнир и вертикално подредени годишни прстени, ламинирани и обложени со прст спојници во висококвалитетно дрво со водоотпорни слоеви. ALU Comfort обезбедува голема стабилност и најдобри вредности во сите класи на изведба.

ОКОВ ЗА ХОТЕЛСКИ ВРАТИ

Кога се работи за хотелски врати, при изборот на соодветен оков за нив треба да се земат предвид повеќе фактори. Поради специфичниот начин на користење на овие врати, важно е шарките да можат да издржат илјадници отворања, без притоа да се намали нивниот квалитет. Исто така, за овие врати да бидат направени според сите стандарди за звучна/топлинска изолација и огноотпорност, се употребуваат најдобрите материјали, кои ја зголемуваат тежината на вратата. Поради ова, шарките треба да можат да носат големи тежини. Да не заборавиме и на естетското влијание во изборот на оков. Можни се секакви опции, од стандардни, до скриени шарки или оков со секаква површинска обработка. Бидејќи работиме по нарачка, можеме да изработиме врата според секое Ваше барање.

©2023 Мебел Ацевски

designed & developed by Fabricca